Китай предупреди, че няма „никога да приеме никаква форма на

...
Китай предупреди, че няма „никога да приеме никаква форма на
Коментари Харесай

Китай не приема ядрено изнудване от САЩ

Китай предизвести, че няма „ в никакъв случай да одобри никаква форма на изнудване “, откакто американският президент Доналд Тръмп съобщи, че решението му за отдръпване от контракт за нуклеарни оръжия със междинен обхват е обвързвано с Русия е обвързвано и с китайския боеприпас.
Китай не е подписал Договора за нуклеарни сили със междинен обхват (INF), който Съединените щати подписаха с тогавашния Съветски съюз през 80-те години, само че Тръмп съобщи в понеделник, че Пекин би трябвало да бъде включен в съглашението.
" Сега, когато Съединените щати желаят едностранно да се отдръпват от контракта, те стартират неуместно да приказват за други страни ", съобщи говорителката на китайското външно министерство Хуа Чунин на постоянен брифинг с кореспонденти.
" Този метод на прекачване на виновността върху другите е безусловно непростим и голословен ", сподели тя. Според Хуа Чунин Китай постоянно е преследвал отбранителна национална политика.
" Ние в никакъв случай няма да приемем никаква форма на изнудване ", сподели Хуа.
Важният контракт бе подписан от Роналд Рейгън и Михаил Горбачов и докара до елиминирането на близо 2700 ракети с дребен и междинен обхват.
Той постави завършек на самобитна мини-надпревара във въоръжаването през 80-те години на предишния век, провокирана от разгръщането от страна на Съветския съюз на нуклеарни ракети SS-20, ориентирани към западноевропейските столици.
" Докато хората се осъзнаят, ние ще го изградим ", сподели Тръмп пред кореспонденти в понеделник в Белия дом, визирайки американския нуклеарен боеприпас.
" Това е опасност към всеки. Включва и Китай, включва и Русия, и всеки различен, който желае да играе тази игра ", сподели той, добавяйки, че Китай „ би трябвало да бъде включен в съглашението “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР