Китай предупреди, че бил готов да предприеме мерки да се

...
Китай предупреди, че бил готов да предприеме мерки да се
Коментари Харесай

Китай готов да се съпротивлява срещу закона на Конгреса на САЩ за Хонконг

Китай предизвести, че бил подготвен да предприеме ограничения да се " съпротивлява уверено ", откакто Конгресът на Съединени американски щати утвърди законодателство, подкрепящо протестиращите в поддръжка на демокрацията в Хонконг, оповестява " Франс прес ".

Законът за правата на индивида и демокрацията в Хонконг беше признат тази нощ от Камарата на представителите (долната камара на Конгреса на САЩ) с 417 гласа " за " против един " срещу ", един ден откакто Сенатът единомислещо одобри мярката.

Законът изисква американският президент годишно да прави обзор на удобния търговски статус, който Вашингтон дава на Хонконг, и заплашва да го отстрани, в случай че свободите на полуавтономната китайска територия бъдат анулирани.

Белият дом не е заплашвал да наложи несъгласие върху мярката и президентът Доналд Тръмп се чака да подпише закона съгласно източник, осведомен с въпроса.

" Ние изрично осъждаме и уверено се противопоставяме на приемането на съответните закони, свързани с Хонконг ", посочи представителят на китайското външно министерство.

Той предизвести Съединени американски щати да не се намесват във вътрешните работи на Хонконг и Китай.

" Ако американската страна е решена да работи сама, Китай ще предприеме ефикасни ограничения да се съпротивлява уверено ", акцентира представителят, без да дава повече детайлности за това, какви дейности може да предприеме Пекин. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР