Китай представи за първи път публично базата си за симулация

...
Китай представи за първи път публично базата си за симулация
Коментари Харесай

Китай представи база за симулация на живота на Марс в пустинята Гоби

Китай показа за първи път обществено базата си за симулация на живот на Марс в пустинята Гоби, както и старта на плана „ Space Plan C " за галактическо обучение ориентирано към младежи. Базата се намира в пустинята Гоби на 40 км от град Дзинчан в Северозападната провинция Гансу, предава bulgarian.cri.cn.
Уникалните земни форми и червени скали в региона са идеалното място за туристите да изпитат живота на Марс, само че на Земята. В базата има девет пространства. Посетителите могат да научат за живота на Марс и по какъв начин да употребяват този опит за по-доброто бъдещо развиване на Земята ", споделя Тиен Жусън, специалист по галактически науки.
Подобни симулационни бази имат и Съединени американски щати, Русия, а от наскоро и Полша. Базата в Китай обаче не е ориентирана за съществени симулации или образование за бъдещи астронавти до Марс. Тя е по-скоро тематична туристическа атракция, целяща да даде опция на младежите да изпитат живота на Марс и научат по какъв начин технологията тласка обществото напред, сподели специалист за китайската телевизия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР