Китай предлага да купува земеделска продукция от САЩ на година

...
Китай предлага да купува земеделска продукция от САЩ на година
Коментари Харесай

Китай предлага изкушаваща търговска сделка на САЩ

Китай предлага да купува земеделска продукция от Съединени американски щати на година за 30 милиарда $, в това число соя, царевица и пшеница като част от допустимо комерсиално съглашение сред двете страни.
Това разкриха източници пред " Блумбърг ", които са осведомени с проекта.
Предложението да се купува спомагателна селскостопанска продукция от Съединени американски щати ще бъде част от меморандум за съгласие, който ще бъде разискван от договарящите на двете страни във Вашингтон, разясниха източниците, поискали анонимност, защото проектът е поверителен.
Те допълват, че закупуването на американски селскостопански артикули от Съединени американски щати ще бъде над равнищата от преди комерсиалната война и ще продължи през интервала, отразен в меморандума.
Пекин неведнъж предложи да усили закупуването на аграрни и енергийни артикули, с цел да понижи комерсиалния недостиг със Съединени американски щати. От подписаното през декември " помирение " Китай възобнови вноса на някои селскостопански артикули, в това число соя. Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи тази седмица, че " доста " царевица ще бъде в листата на Пекин с покупки.
През 2017 година Китай е внесъл американски аграрни артикули за 24,2 милиарда $.
Междувременно държавният секретар Майк Помпео съобщи, че е реализиран " действителен прогрес " на договарянията.
По-рано през днешния ден беше обявено, че комерсиалните представители на Съединени американски щати и Китай разискват няколко меморандума за съгласие, които ще покрият значими сфери като интелектуалната благосъстоятелност, финансите, търговията и храните.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР