Китай праща група от едни от най-подготвените медицински специалисти в

...
Китай праща група от едни от най-подготвените медицински специалисти в
Коментари Харесай

Китай праща топмедици да лекуват Ким

Китай праща група от едни от най-подготвените медицински експерти в Северна Корея на фона на слуховете за сериозно положение на президента Ким Чен Ун, написа Reuters, базирайки се на три източника.

По тяхна информация здравната делегация се води от представители на интернационалния отдел на Централния комитет на Китайската комунистическа партия. Това е и повода организацията да свързва визитата със слуховете за вероятни проблеми със здравето на корейския водач.

Виж още:Сестрата на Ким поема властта в Корея?

И двете страни са отказали формален коментар по тематиката.

По-рано бе обявено, че Ким Чен Ун се намира на частната си вила на брега на източно корейския залив на Японско море.

Миналата седмица той напусна гъсто популации Пхенян поради нараснал риск от ковид. Освен това има съмнение, че вирусът е повалил хора от близкото обграждане на президента.

Виж още:Екзекуция в Северна Корея поради ковид

CNN на 21 април се базира на представители на американските разследващи служби и заяви, че Ким е в сериозно положение след интервенция. По-късно южнокорейските медии опровергаха информацията. Американският президент Доналд Тръмп също съобщи, че има подозрение за информациите навръх тази телевизия.

Спекулациите за здравето на  Ким Чен Ун започнаха откакто той не се появи на всенародния празник, обвързван с рождения ден на Ким Ир Сен, който се празнува на 15 април.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР