Китай порица днес мерките, с които е засегнат от новия

...
Китай порица днес мерките, с които е засегнат от новия
Коментари Харесай

Пекин: новият закон за отбраната на САЩ е насочен срещу китайските инвеститори и компании

Китай порица през днешния ден ограниченията, с които е обиден от новия американски закон за отбраната и съобщи, че ще направи изчерпателна оценка на разширените компетенции на федерална комисия за контрол върху задграничните вложения, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Законът за компетенции в националната защита уголемява правата на Комисията за задгранични вложения в Съединените щати (КЧИ), която ревизира дали предложенията за вложения са опасност за националната сигурност. Вчера президентът Доналд Тръмп подписа закона за защитата за 716 милиарда $, който включва възбрана за пазаруване и прилагане в държавните институции на Съединени американски щати на артикули на китайските компании Зет Ти И (ZTE Corp) и " Хуавей " (Huawei Technologies Co Ltd).

Според Пекин разширението на пълномощията на комисията е акт, ориентиран против Китай. " Американската страна би трябвало обективно и заслужено да се отнася към китайските вложители и да не позволява КЧИ да бъде затруднение пред капиталовото съдействие сред китайски и американски компании ", се споделя в малко изказване на министерството на търговията на Китай. В него се показва, че фирмите от Китай и Съединени американски щати се стремят към усилване на капиталовото съдействие и се насочва апел към държавните управления на двете страни да се вслушат в гласа на своите компании и да обезпечат добра среда и непоклатимост в упованията, съобщи Ройтерс.

Съгласно обществената база данни на Конгреса възбраната за покупки, придобиване и удължаването на контракти със Зет Ти И и " Хуавей " влиза в действие година след подписването на закона, т.е. от 13 август 2019 г, отбелязва ТАСС.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР