Китай показа на пресконференция снимки на роувъра, който трябва да

...
Китай показа на пресконференция снимки на роувъра, който трябва да
Коментари Харесай

Китай показа роувъра за обратната страна на Луната

Китай сподели на конференция фотоси на роувъра, който би трябвало да кацне на противоположната страна на Луната тази година, заяви Синхуа.

Роувърът е четвъртит с два сгъваеми слънчеви панела и шест колела. Дължината му е 1,5 м, широчината 1 м, а височината 1,1 м. У Вейжън, основният инженер на китайската лунна стратегия, сподели, че роувърът "Чанъе-4 " най-общо повтаря външния тип на предшественика си - лунохода "Юйту " ( "нефритен заек "), който беше спуснат на Луната с апарата "Чанъе-3 " на 14 декември 2013 година

Той обаче има "изменяеми елементи и варираща настройка на потребния товар ", с цел да се оправи със комплицирания терен на далечната страна на Луната.

Спускаемият модул на апарата "Чанъе-4 " би трябвало да кацне меко в региона Ейткен на Южния полюс на противоположната страна на Луната. Той ще бъде оборудван с четири научни инструмента - панорамна камера, инфрачервен изразителен спектрометър, радарни измервателни устройства, с цел да направи фотоси на лунната повърхнина, грунт и конструкция.

Апаратът ще би трябвало да издържи на изискванията на мощна радиация, рискови температури и вакуум. Разликите в температурите на Луната денем и нощта могат да доближат 300 градуса Целзий. Пряката връзка с апарата няма да е допустима и по тази причина Китай изстреля сателит за връзка през май.

Всички искащи могат да дадат оферти за името на роувъра до 5 септември. То ще бъде оповестено през октомври. Победителите ще получат парична премия от към 440 щатски $ и ще бъдат поканени да гледат изстрелването на апарата.

China unveils Chang'e-4 rover to explore Moon's far sidehttps://t.co/D5z2pVC580 pic.twitter.com/Z7v6cl7pY3
— China.org.cn (@chinaorgcn) August 16, 2018
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР