Китай поиска от премиера Бойко Борисов в България да бъде

...
Китай поиска от премиера Бойко Борисов в България да бъде
Коментари Харесай

Китай ще изучава законите на ЕС чрез изследователски център в София

Китай изиска от премиера Бойко Борисов в България да бъде основан " проучвателен център ", който да изследва законите и разпоредбите на Европейски Съюз и да помогне на китайския бизнес да натрупа знания за Европа.

Предложението пристигна от китайския министър председател Ли Къцян при започване на срещата с водачите от Централна и Източна Европа. Във встъпителния си коментар Борисов също загатна центъра и го разгласи като " предложение за проучване и консултация със законодателство на Европейски Съюз за китайските компании, " а след това даде думата на китайския си сътрудник.

За същия център Ли беседва през вчерашния ден с президента Румен Радев, когато концепцията бе показана като самодейност на президента.

" Необходимо е за нас деликатно да проучим законите и разпоредбите на Европейски Съюз и какви опасности ще би трябвало да имаме поради, " сподели Ли, който в обръщението си след идване в Националния замък на културата съобщи ангажимент за по-голямо отваряне на Китай към непознати вложения и съблюдаване на разпоредбите на Европейски Съюз в покупко-продажбите с Централна и Източна Европа.

" Предлагаме да бъде открит изследователско- консултански център за партньорство в подтекста на глобализацията... Страните от 16+1 би трябвало да проучат по какъв начин съдействието ни да се впише в разпоредбите на Европейски Съюз, по какъв начин може да се работи със Световната банка и Международната банка за възобновяване и развиване. "

" Китай и Европа са надалеч географски и имат разнообразни култури за правене на бизнес, " заключи Ли. " Когато китайски компании идват тук, те би трябвало да имат знания. Китай желае да е спонсор на този център и нашите специалисти ще се включат в него. Сътрудничеството ни ще се базира на деликатен разбор и изследване. "

Преди това Ли дълго приказва за потребността от поощряване на свободната търговия, защото " свят, който не приобщава всички, няма бъдеще " и е нужно да бъде поощрен многостранният метод в бизнеса и търговията, с цел да не предотврати забавянето на световната стопанска система..
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР