Китай планира да ваксинира 50 милиона души от високоприоритетна група

...
Китай планира да ваксинира 50 милиона души от високоприоритетна група
Коментари Харесай

Китай планира да ваксинира 50 млн. души до средата на януари

Китай възнамерява да имунизира 50 милиона души от високоприоритетна група против ковид преди началото на пиковия китайски новогодишен туристически сезон при започване на идната година, оповестява Агенция Франс Прес.

Пекин възнамерява да популяризира 100 милиона дози от имунизациите, направени от китайските компании Sinopharm и Sinovac Biotech , се споделя в отчета.

Китай е дал статут на незабавна приложимост на две кандидат-ваксини от Sinopharm и една от Sinovac Biotech. Одобрена е от CanSino Biologics, само че за военна приложимост .

Китайските управляващи са помолени да завършат първите 50 милиона дози до 15 януари, а вторите до 5 февруари .

Масовата имунизация за високоприоритетни групи има за цел да понижи рисковете от разпространяването на заболяването по време на годишния едноседмичен празник.

Високоприоритетната група включва здравни служащи, служители на реда, пожарникари, митничари, превозвачи на товари, както и транспортни и логистични служащи .

Междувременно китайската провинция Съчуан може да стартира да имунизира възрастни хора и хора с прилежащи болести при започване на идващия месец , откакто завърши имунизациите за предпочитани групи, обявиха публични представители.

В четвъртък длъжностни лица оповестиха, че досега в провинцията са пристигнали 118 000 дози ваксини , като проектите са да се имунизират всички високорискови групи до 5 февруари, преди да се популяризира програмата за останалата част от популацията.

Съчуан е първата провинция, която обрисува график за своите проекти за имунизация за обществеността.

Коронавирусът , който се появи за пръв път в Китай в края на предходната година, бе значително подложен под надзор в страната, само че имаше и редица вътрешни огнища .
 Екип на СЗО отпътува за Ухан, с цел да проверява произхода на COVID-19
Екип на СЗО отпътува за Ухан, с цел да проверява произхода на COVID-19

Изследвателската задача се чака да продължи сред 4 и 5 седмици
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР