Китай планира да пусне в орбита първата изкуствена "луна", за

...
Китай планира да пусне в орбита първата изкуствена "луна", за
Коментари Харесай

Китай пуска фалшива луна, за да намали разходите за енергия

Китай възнамерява да пусне в орбита първата изкуствена "луна ", с цел да размени уличното осветяване и разноските за сила, съобщи RT.

Китайски учени настояват, че изкуствено основаната луна, която всъщност е осветлен сателит, ще бъде в орбита до 2020 година Тя ще бъде осем пъти по-ярка от същинската Луната и ще свети над Чънду, столицата на югозападната провинция Съчуан.

Иновациите ще заменят потребността от улични лампи и ще понижат годишните разноски за електричество с до 173 милиона $.
Яркостта на изкуствената луна ще се усеща от хората като една пета от тази на елементарните улични лампи. Тя може да помогне на службите за незабавна помощ при спирания и естествени бедствия.

Луната ще осветява единствено повърхност от 50 квадратни километра, защото е доста по-близо до Земята, в сравнение с нашата същинска луна. Тя ще се намира на към 500 километра разстояние, спрямо естествения сателит - 380 000 км (236 000 мили).

Ако планът се окаже сполучлив, Китай възнамерява да пусне още три луни в страната до 2022 година Първата луна ще бъде най-вече пробна, само че трите луни през 2022 година ще бъдат същинската договорка с огромен цивилен и търговски капацитет.

Преди да направи своя градски дебют, луната ще би трябвало да бъде тествана в необитаема пустиня, тъй че нейните светлинни лъчи да не пречат на хората или наземното съоръжение за наблюдаване на пространството.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР