Китай планира да построи през следващите 10 години научно-изследователска станция

...
Китай планира да построи през следващите 10 години научно-изследователска станция
Коментари Харесай

Китай с първа пилотирана мисия до Луната в следващите 10 години

Китай възнамерява да построи през идващите 10 години научно-изследователска станция на южния полюс на Луната и да реализира първата си лунна пилотирана задача, съобщи ТАСС.

Това съобщи шефът на Китайското национално галактическо ръководство Чжан Къцзян на конференция по случай Деня на космонавтиката, който се отбелязва в КНР от 2016 година.

"В околните 10 години Китай има желание да построи изследователска база на южния полюс на Луната и да осъществя първата си лунна пилотирана задача ", сподели Чжан Къцзян.

Той напомни, че "в края на тази година Китай ще изстреля лунния уред "Чанъе-5 ", който ще събере и достави на Земята лунни мостри ".

Освен метеорологични, телекомуникационни и навигационни спътници, в Китай се създават и технологии за проучване на метеорити, Луната и Марс. Китайските учени ще пристъпят към интензивно проучване на повърхността на Марс в интервала 2020-2025 година.

Според формалните данни, през 2018 година Китай е осъществил 39 изстрелвания, като е укрепил позициите си в региона на галактическите стратегии.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР