Китай планира да намали средните мита върху вноса от повечето

...
Китай планира да намали средните мита върху вноса от повечето
Коментари Харесай

Китай планира намаляване на вносни мита от октомври

Китай възнамерява да понижи междинните мита върху вноса от множеството си търговски сътрудници още от октомври, осведоми през днешния ден Блумбърг.

През юли Китай намали митата за близо 1500 потребителски артикули, вариращи от козметика до домашен електроуреди, като част от напъните да отвори стопанската система си, напомня Ройтерс.

Решението е в благозвучие с обещанието, което Пекин даде на комерсиалните си сътрудници, в това число Съединени американски щати, че ще продължи да усилва вноса си.

Блумбърг не прецизира вносът от кои страни ще се полза с по-ниски мита.

На стопански конгрес в пристанищния град Тянцзин китайският министър председател Ли Къцян съобщи през вчерашния ден, че държавното управление ще продължи да намалява вносните мита за някои артикули, само че не уточни детайлности.

Обещанието за по-нататъшно понижаване на митата бе обещано на фона на продължаващия търговски спор сред Съединени американски щати и Китай, който обезпокои финансовите пазари и провокира неустановеност за международните вериги за доставки.

Китай разгласи във вторник, 18 септември, вносни мита върху американски артикули за 60 милиарда $ в отговор на спомагателните мита, планувани от американския президент Доналд Тръмп върху китайски импорт за 200 милиарда $.

Търговският спор стартира да визира китайски градове и провинции, изключително тези, които зависят от поръчките за експорт към Съединени американски щати.

Макар досегашните стопански последствия от разногласието да са лимитирани, комерсиалното напрежение кара китайските експортьори да се оттеглен от американския пазар, уточни през вчерашния ден някогашен началник на китайската централна банка.

Източник: БТА
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР