Китай планира да намали данъци, да увеличи държавните разходи и

...
Китай планира да намали данъци, да увеличи държавните разходи и
Коментари Харесай

Китай намалява данъци за противодействие на икономическото забавяне

Китай възнамерява да понижи налози, да усили държавните разноски и да даде щедро финансиране за частни и дребни компании в опит да се опълчи на най-тежкото закъснение на китайската стопанска система от международната финансова рецесия и на последствията от комерсиалната война със Съединени американски щати, съобщи Асошиейтед прес.

 © Българска телеграфна агенция / Xinhua / Wang Quanchao
Китайската национална банка (People`s Bank of China) има вяра, че може да резервира устойчива цената на националната валута юана, като поддържа постоянна, само че гъвкава парична политика. Това съобщи през днешния ден заместник-гуверньорът на централната банка Чжу Хъсин на конференция за проектите за 2019 година, създадени от управлението на годишното съвещание през декември.

През интервала юли-септември икономическият напредък на Китай се забави до най-ниското равнище от международната финансова рецесия от 6,5 на 100 на годишна основа макар напъните на държавното управление да ограничи низходящата наклонност като подреди на банките да отпускат повече заеми и усили разноските по публични строителни планове.

Плановете за настоящата година, обрисувани през днешния ден, включват характерни ограничения като повишение на оптималното ниво на необлагаемите корпоративни и персонални приходи, както и понижаване на данъчни ставки.

Правителството възнамерява да стартира осъществяването на огромни планове и да насърчи установяването на мигранти от селските области в градовете, да понижи бюрокрацията и практиките, възпрепятстващи конкуренцията, да свие енергийното ползване и да отвори повече бизнес браншове за задгранични вложения, уточни Лян Вейлян, вицепредседател на Националната комисия за развиване и промени на Китай.
Обемът на данъчните понижения за годината ще доближи към 1,3 трилиона юана (190 милиарда долара), добави Сюй Хунцай, заместник-министър на финансите.

Китайското комунистическо управление се пробва да насочи стопанска система към по-устойчив път на напредък през последните години, като понижи зависимостта от огромни вложения в инфраструктурата и износа на промишлени артикули, разширявайки бранша на услугите и частното ползване.

Необходимият баланс включва задоволително разноски и кредитиране в поддръжка на бизнеса, като обаче се заобикаля стимулиране на инфлация и рисково повишаване на активите, отбелязва АП.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР