Китай планира да изведе в околоземна орбита голяма група от

...
Китай планира да изведе в околоземна орбита голяма група от
Коментари Харесай

Китай планира да създаде 192 спътника с изкуствен интелект

Китай възнамерява да изведе в околоземна орбита огромна група от спътници с изкуствен интелект за наблюдаване на земната повърхнина, съобщи ТАСС. Както оповести централната телевизия на Китай, групата ще включва 192 галактически апарата, които ще се назовават Лео в чест на съзвездието Лъв.
Инсталираните на галактическите апарати блокове за ръководство ще имитират значително човешкия мозък - изкуственият разсъдък независимо ще проучва фотоси на земната повърхнина, ще открива недостатъци или деформации, които може да са разследване от висока температура или да са се появили вследствие на други фактори. По този метод системата ще отхвърли нискокачествените фотоси и ще предава на Земята само тези изображения, които съставляват максимален интерес за поръчителите им.
Системата Лео ще се употребява за екологичен мониторинг и наблюдаване на земната повърхнина, за предизвестие за стихийни бедствия, както и за надзор на транспортните потоци. Китайската централна телевизия означи, че системата Лео ще е формирана от спътници "Яоган ". Освен това групата от спътници ще ръководи в автоматизиран режим придвижването на галактическите апарати и при нужда ще го поправя.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР