Китай планира да изстреля първата си ракета от море в

...
Китай планира да изстреля първата си ракета от море в
Коментари Харесай

Китай ще изстреля първата си ракета от море в средата на 2019 г.

Китай възнамерява да изстреля първата си ракета от море в средата на 2019 година Според проектите ракетата-носител „ Чан джън-11 " ще излети в космоса от Жълто море, сподели заместник-главният ѝ пълководец Дзин Син, съобщи bulgarian.cri.cn.

Китай направи пробив в основните технологии за изстрелване на ракети от море, съобщи представител на Китайската академия за ракетни технологии.

„ Чан джън-11 " е с дължина 20,8 м и тегло на политане към 57,6 тона. Тя е единствената на твърдо гориво измежду новото потомство китайски ракети и е със относително елементарна конструкция. Ракетата може да бъде изстреляна за относително малко време след напускането на пристанището, т.е. в границите на една седмица. Тя може да изведе в слънчево-синхронната околоземна орбита на височина 700 км потребен товар от 350 кг и 700 кг в ниска земна орбита на 200 км. Този тип ракети ще се употребява най-вече за изстрелването на дребни спътници, като те може да са няколко едновременно.

Изстрелването от море има доста преимущества спрямо това от земя, сподели Дзин Син. Например по-голяма еластичност при избора на място и по-малко рискове при рухването на ракетата.

Китай има проекти тази година да изстреля и още три ракети „ Чън джоу-11 " от земя.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР