Китай планира да инвестира милиарди долари в инфраструктура от най-бързите

...
Китай планира да инвестира милиарди долари в инфраструктура от най-бързите
Коментари Харесай

Китай инвестира милиарди, за да изпревари САЩ по суперкомпютри

Китай възнамерява да влага милиарди долари в инфраструктура от най-бързите суперкомпютри в света. Очаква се да бъде с 50% по-бърз от американските, написа South China Morning Post, базирайки се на източници.
Целта на Китай е да излезе преди всичко в класацията TOP500 с ново потомство компютри. Ако всичко върви по проект, Пекин чака да си върне първото място от Вашингтон, откакто Съединени американски щати излязоха на челна позиция с най-бързия компютър, изпреварвайки Китай през 2018 година
TOP500 е план на няколко учени от Германия (Манхайм) и Съединени американски щати (Бъркли и Ноксвил), основан през 1993 година, имащ като съществена цел да класира 500-те най-високопроизводителни независими (не разпределени) компютърни системи (суперкомпютри) в света. Класацията се обновява два пъти годишно - през юни и ноември - и се основава на теста за продуктивност LINPACK.
В момента Китай има 45,4% и Съединени американски щати 21,8% от най-бързите суперкомпютри в света. Пекин и Вашингтон са следвани от Япония (6%) и Англия (4%).
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР