Китай, първата държава засегната от Ковид-19, проявява хладнокръвие след съобщението

...
Китай, първата държава засегната от Ковид-19, проявява хладнокръвие след съобщението
Коментари Харесай

Китай омаловажи риска от новия грипен вирус

Китай , първата страна наранена от Ковид-19, демонстрира самообладание след известието за открития там нов вариант свински грипен вирус с характерности на евентуална пандемия, съобщи Агенция Франс Прес.

Вирусът G4 произлиза генетично от варианта H1N1 , провокирал пандемия през 2009 година
 

— The New York Times (@nytimes)

Запитан за него, Чжао Лицзян, представител Китай ще продължи да " следи заболяването, ще заяви за нея (ако е необходимо) и ще я лекува навреме ".

" Изводите на специалистите са, че цитираната в публикацията извадка е дребна и непредставителна ", сподели Чжао Лицзян.

Статия за проучването на експерти от китайски университети и от китайския Център за профилактика и битка със болесттите, беше оповестена в американското сп. " Протоколи на Националната академия на науките " (PNAS). От 2011 до 2018 година те са взели 30 000 назални проби от свине в кланици в 10 китайски провинции и в една ветеринарна болница. Изолирани са 179 вируса свински грип. Според откривателите заразилите се хора, които са били контактни с прасетата, са относително доста - 10,4%. Те мислят, че вирусът G4 към този момент е минал у хора, само че няма доказателства дали може да се предава от човек на човек.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР