Китай отрича съобщената забрана за закупуване и използване на Apple iPhone

...
Китай не е издал забрана за закупуване и използване на
Коментари Харесай

Китай не е издал забрана за закупуване и използване на чуждестранни марки телефони, каза китайското външно министерство в отговор на съобщения в медиите, че някои правителствени агенции и фирми са имали каза на персонала да спре да използва iPhone на Apple на работа.

В сряда Министерството на външните работи заяви, че съобщенията, че някои правителствени агенции и фирми, както и държавни предприятия са казали на служителите да спрат да използват iPhone на работа, са неоснователни.

„Китай не е издал закони, разпоредби или политически документи, които забраняват закупуването и използването на телефони от чужди марки като тези на Apple“, каза говорителят на външното министерство Мао Нинг на редовен брифинг за медиите, когато беше попитан за докладите.

Ройтерс наскоро съобщи, че Китай е разширил съществуващите ограничения върху използването на iPhone от държавни служители, като каза на служителите в някои централни правителствени агенции да спрат да използват своите мобилни телефони Apple на работа.

Новината предизвика безпокойство сред инвеститорите на Apple, тъй като втората по големина икономика в света е основен пазар за американската технологична компания.

Опровергавайки докладите, говорителката на министерството също отбеляза, че „много медии“ са разкрили уязвимости в сигурността, свързани с използването на iPhone.

„Но наскоро забелязахме много медийно излагане на инциденти със сигурността, свързани с телефоните на Apple. Китайското правителство отдава голямо значение на информацията и киберсигурността и третира местните и чуждестранните компании като равни“, добави тя.


Мао добави, че всички компании за мобилни телефони, опериращи в Китайската народна република, трябва да спазват приложимите закони.

Предполагаемата забрана съвпадна с нарастващото напрежение между Пекин и Вашингтон и сигнализира за нарастващи предизвикателства за Apple, която разчита в голяма степен на Китай за растеж на приходите и производство.

Напрежението между САЩ и Китай нараства и в началото на миналия месец президентът Джо Байдън подписа изпълнителна заповед за налагане на блокове и регулации върху американските високотехнологични инвестиции в Китай, отразявайки засилващата се конкуренция между двете най-големи икономики в света.< /p>

Китай също все повече набляга на използването на местни технологични продукти, тъй като технологиите се превърнаха в основен проблем за националната сигурност за Пекин и Вашингтон.

Междувременно Apple се изправи пред заплаха от китайския технологичен гигант Huawei, който наскоро пусна най-новия си флагмански смартфон Mate 60 Pro.

Телефонът според съобщенията има достатъчно мощност и скорост, за да съперничи на iPhone и се продава бързо в Китай.

Huawei беше сдържан за устройството, но възможностите му породиха опасения, че Китай е успял да заобиколи американските ограничения на Huawei, които го спират да придобива високотехнологични компоненти като усъвършенствани процесорни чипове, които ефективно са осакатили бизнеса му със смартфони .


Източник: Информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР