Китай отправя поредно предизвикателство към американските технологии с най-новата разработка

...
Китай отправя поредно предизвикателство към американските технологии с най-новата разработка
Коментари Харесай

Китайци хвърлиха ръкавицата към американските производители с нов смарт автомобил

Китай насочва следващо предизвикателство към американските технологии с най-новата разработка на локалната компания NIO.

След като Nio към този момент сътвори най-бързия електрически автомобил, в този момент хвърля нова ръкавица във високотехнологичното автомобилостроене със своя SUV модел ES8. Голям седемместен елктромобил, който към този момент влиза в категорията смарт автомобил.

" Това, което прави колата специфична, е фактът, че тя е интернет артикул. Ние създаваме цяла система въз основа на условията на клиентите ", изясни Жу Джанг, вицепрезидент на интернет компанията.

Новият модел, слязъл от конвейера на 16 декември, е екипиран с цялостна система на ръководство, включително функционалности за шофиране на автомагистрала и в тапи, както и автоматизирана система за спешно прекъсване. Колата предлага и екстри за комфорт - контролира температурата в купето, пуска музика по гласови указания и даже прави фотоси.

За в допълнение улеснение компанията ще построи специфични станции, където може да замените изтощените акумулатори за три минути, а в случай че закъсате на пътя, мобилен екип ще ви даде цялостна батерия на място.

Автомобилът идва с два мотора, снабдени с батерия от 70 киловатчаса, като на топ версията мощността е 653 конски сили, които го форсират до 100 км/ч за 4,4 секунди.

Цената му ще е към 57 хиляди евро, което е надалеч по-малко от 76-те хиляди евро за Model S на Tesla и 107 хиляди евро за Model X на американския съперник.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР