Китай отправи предизвикателство към САЩ и всичси свободни страни по

...
Китай отправи предизвикателство към САЩ и всичси свободни страни по
Коментари Харесай

Яценюк: За Китай е важно Русия да не загуби войната в Украйна

Китай насочи предизвикателство към Съединени американски щати и всичси свободни страни по света, съобщи в изявление за изданието Гордон някогашният министър председател на Украйна (2014–2016 г.) и водач на партията " Народен фронт " Арсений Яценюк.

" За Китай е извънредно значимо Русия да не загуби. Та Китай в действителност хвърли предизвикателство към Съединените щати и хвърли предизвикателство към всички страни от свободния свят, Голямата седморка – за това кой ще е идващият хегемон на света. " – уточни Яценюк.

Според него избирането на Си Дзинпин за трети мандат отпред на Китай демонстрира, че той има по-амбициозни проекти.

" Мисля, че Си Дзинпин се състезава освен със Съединените щати. Си Дзинпин се състезава с Мао Цзе Дун за своето историческо завещание. Както Мао Цзе Дун влезе в историята на Китай и света, по този начин и Си Дзинпин ще влезе в историята на света и на Китай. Тоест там има доста по-амбициозни проекти. И по принцип тук Китай употребява Русия като един от детайлите на огромната си игра за геополитическо водачество в света. " – счита Яценюк.

Той отбелязва, че Съединените американски щати добре схващат това предизвикателство.

" Именно по тази причина за Китай е значимо руснаците да не изгубят. Защото загубата на Русия в Украйна ще значи и загуба на Китай в огромната геополитическа игра. А за Украйна най-важното е Русия да загуби и всички диктатори да изгубят. Това се схваща и от американската администрация, и от европейците. " – безапелационен е Яценюк.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР