Китай отбелязва днес 70 години от основаването на Китайската народна

...
Китай отбелязва днес 70 години от основаването на Китайската народна
Коментари Харесай

Китайската народна република става на 70 години

Китай отбелязва през днешния ден 70 години от основаването на Китайската национална република, провъзгласена от комунистите през 1949 година Денят ще стартира с тирада на президента Си Цзинпин, който е и водач на Китайската комунистическа партия. Очаква се той да изтъкне достиженията на режима в битката с бедността, в икономическото и софтуерното развиване и да премълчи табута като рестриктивните мерки върху гражданските свободи, провокираните от маоизма произшествия и репресиите против стачкуващите на площад "Тянанмън " в Пекин през 1989 година

След митинга на площад "Тянанмън " през днешния ден ще се организира боен церемониал с присъединяване на 15 000 бойци и ще бъде най-мащабното сходно събитие през последните години. След парада ще има празнично шествие, в което ще се включат 100 000 души.

"От основаването на КНР преди 70 години до момента, страната и народът ѝ реализираха забележителни триумфи в своето обществено и икономическо развиване. От бедна и изостанала страна, Китай се трансформира във втората по величина стопанска система в света. Страната е преди всичко в света по размер на търговията със артикули, по мярка на валутния запас, и на второ място по размер на задгранични вложения. Средната дълготрайност на живота на китайците се е нараснала от 35 години през 1949 година до 77 през 2018 година В съществени линии в страната е основана най-голямата в света система за обществено обезпечаване ", се споделя в разбор на China Radio International.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР