Китай отбеляза първия ден от 40-дневния период на пътуване по

...
Китай отбеляза първия ден от 40-дневния период на пътуване по
Коментари Харесай

Навечерието на Лунната Нова година в Китай под сянката на COVID-19

Китай означи първия ден от 40-дневния интервал на пътешестване по случай Лунната Нова година, прочут преди пандемията като най-голямата годишна миграция на хора в света, подготвяйки се за голямо нарастване на пътуващите и разпространяването на COVID-19 инфекции, оповестява Ройтерс.

Този формален празник по случай Лунната Нова година, който публично тече от 21 януари, ще бъде първият от 2020 година без ограничавания за вътрешно пътешестване.

През последния месец Китай стана очевидец на трагичното разрушение на своя режим " нулев Коронавирус " след исторически митинги против политиката на държавното управление. Резките промени изложиха доста от 1,4-милиардното население на Китай на вируса за първи път, предизвиквайки вълна от инфекции, която залива някои лечебни заведения, изпразва рафтовете на аптеките от медикаменти.

Министерството на превоза съобщи, че очаква повече от 2 милиарда пасажери да подхващат пътувания през идващите 40 дни, нарастване от 99,5% на годишна база и постигане на 70,3% от пътуванията през 2019 година Има необятно публикувани опасения, че огромната миграция на хора към родните им места ще докара до скок на инфекциите в по-малките градове.

Властите ускоряват медицинските услуги на локално равнище, отварят повече клиники за лекуване на тресчица в селските региони и вкарват " зелен кулоар " за високорискови пациенти.

Също така Китай води договаряния с Pfizer Inc (PFE.N) за обезпечаване на лиценз, който ще разреши на локалните производители на медикаменти да създават и популяризират генерична версия на антивирусното лекарство Paxlovid против COVID-19. Преговорите са стартирали предишния месец.

Пекин има предпочитание да завърши изискванията на лицензионната договорка преди лунната Нова година, която стартира на 22 януари.

Китайските лечебни заведения са подложени на мощен напън, откакто държавното управление ненадейно изостави политиката си за " нулева Коронавирус " предишния месец, което докара до скок на инфекциите. Нарастващата вълна от инфекции в цялата страна заля лечебни заведения, изпразни аптеките от медикаменти и провокира интернационална паника.

Paxlovid, за който е открито, че е понижил хоспитализациите при високорискови пациенти с към 90% в клинично изпитване, бележи огромно търсене, като доста китайци се пробват да получат лекарството в чужбина и да го доставят в Китай.

Говорител на Pfizer разгласи, че компанията интензивно си сътрудничи с китайските управляващи и всички заинтригувани страни, с цел да обезпечи съответни доставки на Paxlovid в Китай.

Проведена е среща с няколко китайски производители на медикаменти в края на декември, за да се разиска подготовката, нужна за производството на генерична версия на Paxlovid.

Потенциалните претенденти, в това число Huahai и CSPC, през последните седмици организират " проби за биоеквивалентност ", които се изискват от китайските регулатори, преди да могат да бъдат пуснати генерични медикаменти.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР