Китай остро разкритикува атаката срещу представителството си в Хонгонг, предаде

...
Китай остро разкритикува атаката срещу представителството си в Хонгонг, предаде
Коментари Харесай

Вандалска акция срещу представителството на Пекин в Хонконг. Китай скочи

Китай остро разкритикува офанзивата против представителството си в Хонгонг, съобщи Агенция Франс Прес.

Вчера при следващата проява в някогашната английска колония протестиращи хвърляха яйца и изписаха със спрей протестни надписи по фасадата на китайското посланичество. Органът на Централния комитет на Китайската комунистическа партия "Женмин жибао " излезе през днешния ден с материал на първа страница, в който държанието на стачкуващите е несъмнено като недопустимо. Статията, озаглавена "Не могат да бъдат отправяни провокации към централното държавно управление ", съдържа уголемен вид на рецензиите на службата по въпросите на Хонконг и Макао към Държавния съвет на Китай.

Към рецензиите се причисли и китайската осведомителна организация Синхуа, която в публицистичен материал през днешния ден написа, че предизвикването към централното държавно управление няма да бъде толерирано. "Когато величествената национална емблема на Китайската национална република бе зацапана с черна багра, това предизвика непоносима болежка и яд. Тези противозаконни дейности са неприемливи за целия народ на Китай, в това число и за хората от Хонконг ".

Ръководителят на китайското посланичество в Хонконг (наричано още Бюро за взаимозависимост с китайското държавно управление в Хонконг) Ван Чжъмин също разкритикува през днешния ден дейностите на стачкуващите и ги упрекна, че са нанесли засегнатост на целия китайски народ. "Тези дейности навредиха съществено върху духа на правовата страна, към който Хонконг е мощно завързан, и съществено засегнаха целия китайски народ, от който са част и седемте милиона хонконгци ", сподели пред медии чиновникът от Пекин.

Същевременно хонконгски медии разпространиха фрагменти по какъв начин въоръжени с палки мъже атакуват връщащи се от демонстрацията хора на метростанция в Хонконг. На фрагментите се вижда, че стачкуващите носят обичайните за тях черни облекла и жълти каски, а нападателите - бели облекла и черни маски на лицата. Вследствие на офанзивата са ранени минимум 36 души. Сред тях има представители на медиите и един народен представител от Законодателния съвет на Хонконг от опозиционната Демократическа партия.

Демократическата партия разгласи, че проверява нападението. Предполага се, че зад него стои незаконна формация, обвързвана с по този начин наречените локални банди триади. Властите на Хонконг осъдиха офанзивата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР