Китай остро осъжда решението на Вашингтон да одобри доставката на

...
Китай остро осъжда решението на Вашингтон да одобри доставката на
Коментари Харесай

Китай остро осъжда продажбата на оръжия от САЩ на Тайван


Китай остро осъжда решението на Вашингтон да утвърди доставката на Тайван на танкове и ракети Stinger за 2,2 милиарда $, а представителят на външното министерство Ген Шуан разяснява, че Съединени американски щати би трябвало да анулират договорката допустимо най-скоро, оповестява ТАСС.

" Такива дейности са сериозна интервенция във вътрешните работи на Китай , те също по този начин нарушават суверенитета на КНР и неговите ползи в региона на сигурността. Ние осъждаме това и се противопоставяме на такива дейности. Изпратихме строго посланичество на американската страна ", добавя той.
 Тайван купува оръжия от Съединени американски щати за $2,2 милиарда
Тайван купува оръжия от Съединени американски щати за $2,2 милиарда

Белият дом поддържа основен съдружник

" Призоваваме Съединени американски щати да следват правилото за един Китай и трите взаимни официални съобщения, както и неотложно да анулират доставките на оръжие и да спрат военните контакти с Тайван ", добавя дипломатът.

Американското министерство на защитата, заяви през вчерашния ден, че Съединени американски щати са решили да продадат на Тайван 108 танка M1A2 Abrams и 250 портативни противовъздушни системи Stinger , както и съоръжение за 2,2 милиарда $.

Заявлението за закупуване на оръжия е изпратено от тайванските управляващи до Съединени американски щати през юни, съгласно South China Morning Post. Те също по този начин желаят 1240 противотанкови ракетни системи BGM-71 TOW и 409 системи Javelin .

По-рано Тайпе изпрати заявление до Пентагона за закупуване на 66 изтребителя F-16 от новата версия V за рационализация на Военновъздушни сили. Тайванските управляващи чакат отговор от Съединени американски щати и по тези претенции .
 Съединени американски щати си играят с огъня с поддръжката за Тайван
Съединени американски щати си играят с огъня с поддръжката за Тайван

Опитват да управляват Китай, самозаблуждават се, разяснява китайското министерство на отбраната
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР