Китай остави курса на юана да спадне днес за трети

...
Китай остави курса на юана да спадне днес за трети
Коментари Харесай

Централната банка на Китай понижи курса на юана до 11-годишен минимум

Китай остави курса на юана да спадне през днешния ден за трети следващ ден по отношение на щатския $ и централната банка дефинира курс от 6,9996 юана за $, което е намаляване с 0,44 на 100 по отношение на през вчерашния ден и нов най-малко от 15 май 2008 година, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Според члена на Академията на публичните науки на Китай Юй Юндин, представен от ТАСС, настоящето намаляване на курса на юана по отношение на $ е провокирано не от операции на регулатора, а от изказването на американските управляващи за налагането на спомагателни мита за китайски артикули.

Франс прес показва, че понижението на курса на китайската валута по отношение на щатския $, който в понеделник спадна под символичния предел от 7 юана за $, е ескалация в комерсиалната война сред Пекин и Вашингтон след опасността на Тръмп да наложи спомагателни мита на съвсем целия импорт от Китай от 1 септември.

Спадът на юана облагодетелства китайските експортьори и би могъл да смекчи въздействието на спомагателните мита.

След като публично упрекна Пекин в манипулиране на юана, държавното управление на Тръмп сякаш смекчи тона по отношение на Китай, отбелязва Агенция Франс Прес.

Главният стопански консултант на Белия дом Лари Къдлоу разяснява, че Тръмп продължава да работи за комерсиално съглашение с Китай, " само че единствено при изискване, че това бъде положително съглашение ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР