Китай осъжда посещението на Пелоси в Тайван и ще вземе

...
Китай осъжда посещението на Пелоси в Тайван и ще вземе
Коментари Харесай

Китай осъди посещението на Пелоси в Тайван: Ще защитим суверенитета и териториалната си цялост

Китай осъжда визитата на Пелоси в Тайван и ще вземе всички нужни ограничения да отбрани суверенитета и териториалната си целокупност, съобщи в официално съобщение китайското външно министерство, представено от организация Синхуа.

" На 2 август председателката на Камарата на представителите на Съединени американски щати Нанси Пелоси посети китайския регион Тайван, без да се преценява с безапелационното опълчване и формалните митинги на Китай. Това е съществено нарушаване на правилото за един Китай и на ситуациите в трите взаимни официални съобщения на Китай и Съединени американски щати. То има тежко отражение върху политическата основа на китайско-американските връзки и съществено нарушава суверенитета и териториалната целокупност на Китай. То съществено подкопава мира и стабилността в Тайванския пролив и изпраща извънредно неправилен сигнал към отцепническите сили за " самостоятелност на Тайван ". Китай изрично се опълчва и осъжда това, изразявайки изострен митинг пред Съединени американски щати ", се споделя в официалното съобщение.

Позицията на китайското държавно управление и народ по въпроса за Тайван е поредна. Това е твърдият ангажимент на над 1,4 милиарда китайци е уверено да бранят държавния суверенитет и териториална целокупност, се показва още в текста.

По-рано през днешния ден Пелоси дойде в Тайван. На летището в Тайпе ръководената от нея американска делегация бе посрещната от външния министър на Тайван Джоузеф Ву.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР