Китай определено може да впечатли със своите мащаби. Едно от

...
Китай определено може да впечатли със своите мащаби. Едно от
Коментари Харесай

Водещата икономика, която произвежда 2 пъти повече цимент, отколкото целия останал свят

Китай несъмнено може да впечатли със своите мащаби. Едно от доказателствата за това е фактът, че сред 2011 и 2013 година азиатската страна е употребила повече бетон от Щатите за целия 20-ти век.

За съпоставяне може да се каже, че единствено за построяването на един от огромните язовири там - " Три проломи " на река Яндзъ, са били употребявани 16 милиона тона цимент.

Китай несъмнено може да бъде наименуван международният цар на цимента, като през 2017 година страната е произвела два пъти повече подобен в сравнение с останалата част от света, демонстрират данни от U.S. Geological Survey.

За миналите 12 месеца целият размер се пресмята на 2,4 милиарда метрични тона, до момента в който останалата част от света е произвела 1,7 милиарда метрични тона, демонстрират изчисленията.

На второ място в това отношение е Индия с несравнимо по-малкия размер от 270 милиона метрични тона. Трети са Щатите с подобен от 86,3 милиона тона.

Това значи, че единствено за един месец - май 2017 година, Китай е произвела 221 милиона метрични тона цимент или над два пъти колкото Съединени американски щати за цяла година.

 Infographic: China Makes More Cement Than The Rest Of The World | Statista You will find more infographics at Statista
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР