Китай ограничи публикуването на академични изследвания за произхода на новия

...
Китай ограничи публикуването на академични изследвания за произхода на новия
Коментари Харесай

Пекин затегна контрола върху научни изследвания за произхода на коронавируса

Китай ограничи публикуването на университетски проучвания за произхода на новия ковид, излиза наяве от предписание на централното държавно управление, оповестено на уеб страниците на два китайски университета, които след това го смъкнаха от там, съобщи Си Ен Ен.

Съгласно новата политика, всички университетски разработки на тематика Covid-19 би трябвало да минат през в допълнение утвърждение преди да бъдат оповестени. Изследванията за произхода на вируса ще бъдат подлагани на спомагателни инспекции и би трябвало да бъдат утвърдени от представители на централното държавно управление . Медицински специалист от Хонконг, който е работил взаимно с откриватели от континентален Китай за публикуването в интернационално здравно списание на теоретичен разбор за случаи на Covid-19, сподели, че работата им не е получила такова утвърждение през февруари.

Новите ограничения по отношение на научните проучвания явно са следващото изпитание на китайското държавно управление да откри надзор над тематиката за произхода на коронавирусната пандемия, която след експлоадирането ѝ през декември в китайския град Ухан, към този момент лиши живота на над 100 000 индивида и болести над 1.7 млн. души по целия свят, отбелязва Си Ен Ен.

От края на януари китайски откриватели разгласиха серия научни разбори на Covid-19 във авторитетни интернационалните медицински издания. Някои данни за ранните случаи на ковид – да вземем за пример по кое време пръв път се появява преместването му от човек на човек – повдигна въпроси към формалните държавни данни за епидемията и разпали разногласия в китайските обществени медии.

Сега китайските управляващи очевидно стягат контрола върху научните проучвания по тематиката.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР