Китай официално отложи налагането на допълнителни мита върху автомобили и

...
Китай официално отложи налагането на допълнителни мита върху автомобили и
Коментари Харесай

Китай отложи новите мита върху вноса от САЩ

Китай публично отсрочи налагането на спомагателни мита върху коли и съставни елементи, създадени в Съединени американски щати, и няма да постанова мита върху част от други артикули, които е трябвало да влязат в действие на 15 декември, гласи изказване на Министерството на финансите на Китай, представено от РИА Новости.
Миналия петък Китай и Съединени американски щати оповестиха, че са се споразумели за текста на първата част от комерсиалното съглашение. В неговите рамки страните се споразумяха да не вкарват нови мита по повод една на друга, които трябваше да бъдат наложени през днешния ден.
" Като част от използването на споразуменията, реализирани по време на китайско-американските съвещания по търговски и стопански въпроси, Държавният комитет по цените на КНР реши да не вкарва спомагателни мита от 10% и 5% за част от вноса в Съединени американски щати, а също по този начин удължава прекъсването на въвеждането на спомагателни мита върху коли и съставни елементи, създадени в Съединени американски щати, които в началото е трябваше да са в действие от 15 декември в 12.01 Пекинско време “, се споделя в изказването, представено от БГНЕС.
Китайската страна изрази вяра, че двете страни ще могат да вземат решение съществуващите проблеми въз основа на равенството и взаимното почитание.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР