Китай обяви в петък, че 777 милиона граждани, повече от

...
Китай обяви в петък, че 777 милиона граждани, повече от
Коментари Харесай

Китай обяви за ваксинирани над половината си население

Китай разгласи в петък, че 777 милиона жители, повече от половината от популацията му, са приключили графика си за имунизация против Covid-19 и изключват по-широко разпространяване на нова зараза, оповестява ДПА.

Според Националната здравна комисия, страната е приложила общо 1,83 милиарда дози на лица на друга възраст и даже чужденци и е изпратила към 800 милиона дози в чужбина .

за една година значително е овладяно , оповестиха здравните управляващи. Рискът от друго разпространяване в цялата страна е " относително невисок ", сподели Хе Цинхуа от Комисията по опазване на здравето, съгласно държавните медии.

При последното огнище на мощно заразния вид Делта, към 1280 инфекции са открити в 48 града в 18 провинции и райони, сподели той.

36 града обаче не са разкрили нови случаи през последните пет дни , сподели здравният чиновник.

Избухването сложи на тестване строгата китайска тактика за Covid-19. Властите реагираха незабавно с комендантски час, спиране на транспортни връзки, ограничавания за пътешестване, всеобщи проби и карантина .

Избухването е проследено от, до момента в който почистват аероплан от Русия. Най-населената страна в света, където коронавирусът бе открит за първи път през декември 2019 година, значително държи вируса под надзор от предходната година.

Китай значително се затвори за другите страни . Влизането в страната е строго лимитирано. Всеки би трябвало да прекара две до три седмици в карантина при идване. Броят на чужденците, работещи в Китай, внезапно е намалял.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР