Китай обяви в четвъртък, че ще намали наполовина наказателните мита

...
Китай обяви в четвъртък, че ще намали наполовина наказателните мита
Коментари Харесай

Китай намалява митата за 75 милиарда долара внос от САЩ

Китай разгласи в четвъртък, че ще понижи на половина наказателните мита за 75 милиарда $ за импорт в Съединени американски щати от 14 февруари, месец откакто Пекин и Вашингтон подписаха помирение в дългогодишната си комерсиална война, заяви Агенция Франс Прес.

Намалението ще се ползва за данъци от 5% и 10%, които са били наложени върху над 1700 позиции през септември, съгласно Комисията за цени на Държавния съвет. Продуктите, които бяха наранени от 10-процентовите цени, включваха прясна морска храна, домашни птици и соя.

Митата се ползват и за продукти като волфрамови лампи за научни и медицински цели, както и за някои типове въздухоплавателни средства. Този ход е ориентиран към „ поощряване на здравословното и устойчиво развиване на икономическите и комерсиалните връзки сред Китай и Съединени американски щати “, се споделя в известие на Комисията. Комисията декларира, че “се надява и двете страни да могат да съблюдават съглашението си, да се стремят да ползват съответното му наличие като покачат доверието на пазара ”.

Съединени американски щати и Китай през януари подписаха частична договорка, която понижи напрежението в комерсиалната им война, като Пекин се съгласи да закупи спомагателни 200 милиарда $ американски артикули през идващите две години. Намалението на митата също идва, когато Китай се бори с дефицит на запаси в битката си с новия ковид, лишил повече от 560 живота. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР