Китай обяви, че ще освободи 16 вида американски продукти от

...
Китай обяви, че ще освободи 16 вида американски продукти от
Коментари Харесай

Китай отменя митата за 16 вида американски стоки

Китай разгласи, че ще освободи 16 типа американски артикули от спомагателните ответни мита, измежду които медикаменти, суроватка, рибни храни и някои смазочни материали. Това заяви Министерството на финансите в Пекин, представено от Ройтерс. Изключенията влизат в действие от 17 септември и ще бъдат годни до 16 септември 2020 година

От министерството обявиха, че продуктите в двата листата за освобождение от цени, оповестени на уеб страницата на ведомството, няма да подлежат на спомагателни мита, наложени от Китай върху американските артикули, „ като противопоставяне на ограниченията в раздел 301 на Съединени американски щати “.

През идващите седмици китайските договарящи ще отпътуват за Вашингтон, с цел да продължат договарянията по отношение на уреждането на комерсиалния спор. На 1 септември Китай и Съединени американски щати си постановиха нови мита върху артикули за милиарди долари. Двете страни ще покачат цените още веднъж на 15 декември, в случай че преди този момент не се стигне до прогрес в договарянията.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР