Китай обяви, че ще дари още 30 милиона долара на

...
Китай обяви, че ще дари още 30 милиона долара на
Коментари Харесай

Китай финансово увеличи подкрепата си за СЗО

Китай разгласи, че ще подари още 30 милиона $ на Световната здравна организация (СЗО), която търси повече от 1 милиард $ финансиране в борбата против пандемията от ковид, която лиши живота на повече от 180 000 души по света, осведоми " Ройтерс ".

Обещанието идва седмица след решението на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп да замрази финансирането за СЗО, обвинявайки основаната в Женева организация в поощряване на китайска " дезинформация " за вируса.

Говорител на външното министерство написа в " Туитър ", че Китай е решил да подари спомагателни 30 милиона $ на СЗО в поддръжка на битката против ковид и съответно за подсилване на здравните системи на разрастващите се страни.

Представителят добави, че Китай към този момент е дарил 20 милиона $ на СЗО на 11 март.

В сряда генералният шеф на Световната здравна организация Тедрос Аданом Гебрейесус изрази вяра, че администрацията на Тръмп ще премисли решението си.

" Надявам се, че Съединени американски щати имат вяра, че това е значима инвестиция, освен помощ за другите, само че и Съединени американски щати също да останат в сигурност ", сподели той.

През 2019 година Съединени американски щати са дарили повече от 400 милиона $ на СЗО или 15% от бюджета на организацията. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР