Китай обяви, че намалява нивото на дипломатическите си връзки с

...
Китай обяви, че намалява нивото на дипломатическите си връзки с
Коментари Харесай

Китай намали нивото на дипломатическите си връзки с Литва

Китай разгласи, че понижава равнището на дипломатическите си връзки с Литва, заяви през днешния ден външното министерство в Пекин, откакто Тайван в действителност отвори посолство във Вилнюс, съобщи Агенция Франс Прес.

Китай реагира остро на всяко публично потребление на думата „ Тайван “, когато това дава интернационална легитимност на острова, който Пекин счита за своята територия, която един ден ще бъде върната.

“Китайското държавно управление би трябвало да понижи равнището на дипломатически връзки, с цел да отбрани суверенитета си и главните правила в интернационалните връзки “, разгласи министерството в Пекин, съобщавайки, че равнището се понижа до шарже д’афер за началник на дипломатическа задача, предава БНР.
свързани новини1698на 10.10.2021
“Правителството на би трябвало да понесе всички последици от това. се е отхвърли от политически ангажимент, стихотворец при определяне на дипломатически връзки “ с Китай “, се споделя още в известието.

Пекин наподобява засяга политиката на “единен Китай “, изискваща от страните публично признание единствено на Пекин, а не и на Тайпе.

Външното министерство на изрази страдание за решението на Китай. “Литва препотвърждава, че следва политиката на “единен Китай “, само че в това време има право да разшири съдействието с Тайван “, се показва в известието.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР