Китай обяви, че изключва 16 американски продукта от ответни мита,

...
Китай обяви, че изключва 16 американски продукта от ответни мита,
Коментари Харесай

Китай изключва някои американски стоки от ответни мита

Китай разгласи, че изключва 16 американски продукта от ответни мита, осведоми " Ройтерс ".

Пекин заяви решението си дни преди планувани договаряния сред двете страни в опит за деескалация на комерсиалната война.

Изключението обгръща американски медикаменти срещу рак , лубриканти, суроватка и рибено брашно, се споделя в известие на Министерството на финансите на Китай.

През май Пекин разгласи, че стартира стратегия по изключване на някои американски артикули от митата.

Някои анализатори преглеждат хода като другарски жест, само че не гледат на него като на сигнал, че двете страни са подготвени да сключат съглашение. Според специалистите описът с 16-те продукта не смяна позицията на Китай.

Списъкът бледнее спрямо над 5000 американски продукта , на които към този момент са наложени спомагателни китайски мита. Засегнати са американската соя и свинско, откакто Китай усили вноса от Бразилия и други страни.

Пекин разгласи, че работи по изключване на някои американски артикули от митата, в случай че не могат елементарно да бъдат открити от друго място. Съединени американски щати са най-големият снабдител на суроватка за Китай.

Изключението ще влезе в действие от 17 септември и ще бъде годно за една година до 16 септември 2020 година

Китайски представители се чака да се срещнат с американските си сътрудници във Вашингтон в средата на септември . За началото на октомври в американската столица е планувана среща на високо ниво.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР