Китай обвини САЩ в тормоз и предупреди, че ще предприеме

...
Китай обвини САЩ в тормоз и предупреди, че ще предприеме
Коментари Харесай

САЩ заплашиха Китай с мита върху стоки за 200 млрд. долара

Китай упрекна Съединени американски щати в тормоз и предизвести, че ще предприеме ответни ограничения, откакто администрацията на президента Доналд Тръмп заплаши да вкара 10-процентни мита на китайски артикули за стойност 200 милиарда $.

Търговското министерство в Пекин съобщи, че е " в потрес " и ще се оплаче в Световната комерсиална организация от " безусловно неприемливите " дейности на Съединени американски щати.

Вчера Съединени американски щати оповестиха лист от китайски артикули, които ще бъдат обложени с нови мита – от мебели до рутери. Списъкът ще бъде обект на публично разискване в идните два месеца.

Американски бизнеси и конгресмени републиканци се отнасят сериозно към новите мита. Сенатът, който е следен от партията на Тръмп, гласоподава с 88 на 11 гласа необвързваща резолюция, с която изиска Конгресът да играе роля във взимането на такива решения.

От Търговската камара обявиха: " Да наложик налози върху още артикули на стойност 200 милиарда $ ще увеличи цените за ежедневното извършване на покупки на американските фамилии ".

Според източници на " Уолстрийт джърнъл " Пекин обмисля да задържи издаването на лицензи за американски компании, да бави утвърждения за сливания, включващи ги, и да ускори митническите инспекции на американските артикули. Може да бъдат лимитирани и визитите на Америка от китайски туристи – бизнес на стойност 115 милиарда $.

Китай внася артикули от Съединени американски щати на доста по-малка стойност и това демонстрира какъв брой подвластни са американските бизнеси и консуматори от стоките на Пекин.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Президентът Тръмп (779)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР