Китай обвини САЩ, че стоят зад съпроводените от насилие протести

...
Китай обвини САЩ, че стоят зад съпроводените от насилие протести
Коментари Харесай

Китай към САЩ: Махнете своите мръсни ръце от Хонконг

Китай упрекна Съединени американски щати, че стоят зад съпроводените от принуждение митинги в Хонконг и посъветва Вашингтон да не се меси в региона, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс и ТАСС.

``
реклама

" Хонконг е китайска територия и няма да поносим каквито и да е задгранични сили да се намесват в работите на този специфичен административен регион ", сподели говорителката на външното министерство Хуа Чунин. " Настояваме Съединени американски щати да смъкват мръсните си ръце от Хонконг ", съобщи тя на брифинг в Пекин. По думите й американските изказвания, че е " належащо да се демонстрира почитание към демокрацията и свободата на словото в Хонконг ", са изцяло неприложими към събитията в региона. " Става дума не за независимост на словото, а за екстремизъм и принуждение - дейности, които нарушават хонконгското законодателство ", сподели говорителката.

Китай прикани Съединени американски щати да се въздържат от интервенция във вътрешните работи на Хонконг и да спрат да вършат изказвания, които предизвикват екстремистките дейности и насилието.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР