Китай обвини днес САЩ, че "демонизират" институтите "Конфуций" след взетите

...
Китай обвини днес САЩ, че "демонизират" институтите "Конфуций" след взетите
Коментари Харесай

Китай обвинява САЩ, че демонизират неговите институти Конфуций

Китай упрекна през днешния ден Съединени американски щати, че "демонизират " институтите "Конфуций " след взетите през вчерашния ден от Вашингтон ограничения против организациите, провеждащи образование по китайски език и популяризиращи китайската просвета в чужбина, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес.

"САЩ се пробват да демонизират и жигосат плановете за китайско-американско съдействие. Остро осъждаме и се противопоставяме на това ", съобщи на конференция представителят на китайското външно министерство Чжао Лицзян.

Говорителят съобщи, че клонове на институтите "Конфуций " действат в американски учебни заведения и университети и са "мост и свързващо звено, което оказва помощ на хора от целия свят да учат китайски, да схващат Китай и да ускоряват просветителния, културния продан и съдействие сред Китай и други страни ".

Чжао сподели, че обвиняванията против институтите са безпочвени и са стимулирани от "идеологически предубеждения и личен интерес ".

Китай откри 75 института "Конфуций " в Съединени американски щати, в които американците могат да учат китайски и да се срещнат с китайската просвета. Шейсет и пет от тези институти действат в лоното на американски университети. Другите са самостоятелни заведения, предлагащи езикови курсове на младите, от детската градина до гимназията, отбелязва Агенция Франс Прес.

Държавният департамент класифицира Американския център за Институтите "Конфуций " като непозната дипломатическа задача на Китай, разпространяваща пропагандата на Пекин по света.

Съгласно измененията на неговия статут Американският център за Институтите "Конфуций ", основан във Вашингтон, ще би трябвало да показва доклади на американското държавно управление за своето финансиране, личен състав, образователен проект и други действия в Съединени американски щати, показва АП, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР