Китай обсъжда възможността за строителството на 30 ядрени реактора по

...
Китай обсъжда възможността за строителството на 30 ядрени реактора по
Коментари Харесай

Китай иска да построи 30 атомни реактора в чужбина в рамките на инициативата „Един пояс, един път“


Китай разисква опцията за строителството на 30 нуклеарни реактора по целия свят през идващото десетилетие в границите на подетата самодейност „ Един пояс, веднъж “. Към днешна дата 41 страни в границите на тази самодейност към този момент имат ядрено-енергийни стратегии или разискват опцията за разработки. Ядрените планове в границите на „ Един пояс, веднъж “ могат да доведат до това, през 2030 година китайските компании да печелят до 1000 милиарда юана (145,5 милиарда долара), излиза наяве от известие на организация Ройтерс, основано на китайски публични лица.

Китай се пробва да постанова своите планове и технологии в чужбина и да експортира личният модел на реактор трето потомство Hualong One. Експортът на съоръжение за атомната енергетика може да помогне на китайските производители, които се сблъскват с остатък на индустриални мощности, защото вътрешният пазар не се развива по този начин бързо, както се е очаквало. Неотдавна специалисти предвидиха, че откритата мощ на нуклеарните електроцентрали в Китай ще доближи 100 ГВт през 2026 година и Китай до този интервал ще има най-голямата атомна енергетика в света, изпреварвайки Съединени американски щати. Но темповете на строителство вътре в страната започнаха да спадат, заради софтуерни проблеми и забавянето на няколко основни плана, а също и заради прекъсването на новите съгласувания.

Началото на самодейността „ Един пояс, веднъж “ бе сложено през 2013 година Същността на китайската самодейност се заключава в търсене, образуване и разпространение на нов модел на интернационално съдействие и развиване посредством усилване на настоящи районни двустранни и многостранни механизми и структури за взаимоотношение с присъединяване на Китай. „ Един пояс, веднъж “ обгръща огромна част от Евразия, свързвайки разрастващите се страни включително „ нови стопански системи “ и развити срани.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР