Китай обмисля да създаде космическа икономическа зона "Земя-Луна" до 2050

...
Китай обмисля да създаде космическа икономическа зона "Земя-Луна" до 2050
Коментари Харесай

Китай планира да открие икономическа зона на Луната

Китай обмисля да сътвори галактическа икономическа зона "Земя-Луна " до 2050 година, която ще генерира приходи от 10 трилиона $ годишно, оповестява Global Times.

В отчет за развиването на галактическото и лунното пространство, Бао Ваймин - шеф на Комисията за просвета и технологии в Китай, изрази мнението си за големия стопански капацитет в региона, като даде дума, че страната ще изследва надеждността, цената и транспортната система "в полета сред Земята и Луната ". Той даде обещание да приключи главните проучвания и да направи пробив по основните технологии преди 2030 година "Транспортната система ще бъде подготвена до 2040 година, а до 2050 година Китай би могъл сполучливо да сътвори и галактическата икономическа зона ", акцентира още шефът.

Според Global Times, които се базират на академик от сферата на аерокосмонавтиката, с сходен план Китай може да завоюва доста. Ученият показва, че страната има опция да развие промишлеността за галактически пътувания и с помощта на опцията - да организира опити на Луната.

Още през 2016 година, тогава заместник-главният пълководец на китайската галактическа стратегия Жанг Юлин съобщи пред медиите, че китайската страна има предпочитание да изследва способи за реализиране на търговия сред Земята и Луната. През май 2018 година беше изстрелян спътник, посредством който да се откри информационна връзка сред Земята и плануваната по това време лунна сонда Chang'e-4, която през януари извърши първото по рода си меко кацане от тъмната страна на Луната. Китайски учени и инженери се надяват, че спътникът Queqiao ще образува информационен мост сред контролерите на Земята и далечната страна на Луната.

Почитателите на аерокосмонавтиката предвиждат, че проектът ще помогне и форсира някои от доста значимите планове на Китай, в това число изстрелването на ракетата притежател Long March-5 (най-голямото ракетно транспортно средство в Китай), която ще донесе пробите на Chang'e-5 следващата година, и тежката ракета притежател Long March-9, която ще спомага на учените при изпращането им на Луната, ще поддържа изследванията в дълбокия космос и ще помогне за построяването на галактическа слънчева централа.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР