Китай обеща "съществено" по-ниски лихвени проценти по заемите и да

...
Китай обеща "съществено" по-ниски лихвени проценти по заемите и да
Коментари Харесай

Китай обещава значително намаляване на цената на финансирането

Китай даде обещание "съществено " по-ниски лихвени проценти по заемите и да се оправи с компликациите при финансирането, с които се сблъскват предприятията, защото втората по величина стопанска система в света демонстрира все по-големи признаци "на отмалялост " на фона на засилващата се комерсиална битка със Съединени американски щати, оповестява Marketwatch.

Държавният съвет на Китай съобщи, че има за цел да понижи разноските за финансиране на дребния бизнес с един процентен пункт тази година, заяви държавната медия CCTV, базирайки се на постоянно съвещание на Държавния съвет, управлявано от китайския министър председател Ли Къцян.

Междувременно властта даде обещание и по-добра кредитна поддръжка за фирмите с висока платежоспособност и за тези, които към момента получават поръчки. Тя също по този начин удостовери уговорката си за задълбочаване на пазарната промяна на лихвените проценти като част от напъните за понижаване на лихвите, както и за по-голяма бистрота в процеса на установяване равнищата на процентите.

Китайските банки внезапно понижиха заемите си през юли, като новите заеми в юани, отпускани от трезорите, спаднаха до 1,06 трилиона юана (150,1 милиарда долара) от 1,66 трилиона юана месец по-рано. Общото обществено финансиране, което е по-широко мерило за заемите в стопанската система, също беше понижено до 1.01 трлн. юана през юли по отношение на 26.2 трлн. юана месец по-рано.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР