Китай няма да участва в надпревара в ядреното въоръжаване с

...
Китай няма да участва в надпревара в ядреното въоръжаване с
Коментари Харесай

Китай отказва да участва в надпревара в ядреното въоръжаване

Китай няма да взе участие в конкуренция в нуклеарното въоръжаване с никоя страна и постоянно ще поддържа нуклеарните си сили на минималното равнище, належащо за гарантирането на националната сигурност. Това съобщи представителят на Министерството на националната защита на страната старши полковник Тан Кефей.

Съгласно политиката на Китай, страната не би трябвало да употребява първа нуклеарни оръжия  " в никакъв случай и при никакви условия ", нито да " употребява или заплашва с потреблението на нуклеарни оръжия против страни без нуклеарно оръжие и зони, свободни от нуклеарно оръжие ", акцентира той.

Съединените щати разполагат с най-големия нуклеарен боеприпас в света, вършат големи вложения в надграждане на нуклеарните си оръжия и създават нуклеарни оръжия с дребен потенциал, означи още китайският боен чиновник.

Коментарът му пристигна, откакто Стратегическото командване на Съединени американски щати заяви, че Пекин има повече междуконтинентални ракетни установки с наземно базиране от Вашингтон.

През 2021 г. Пентагонът съобщи, че броят на китайските нуклеарни бойни глави може да нарасне до 700 в границите на шест години и може да доближи 1000 до 2030 година В последния отчет от предходната година пък се показва, че сега Китай има към 400 нуклеарни бойни глави и този брой може да нарасне до 1500 до 2035 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР