Китай не злоупотребява с мюсюлмани в провинция Синцзян, но някои

...
Китай не злоупотребява с мюсюлмани в провинция Синцзян, но някои
Коментари Харесай

Китай възпитава, Западът се проваля с мюсюлманите

Китай не злоупотребява с мюсюлмани в провинция Синцзян, само че някои хора минават през курсове и образование , с цел да се избегне разпространението на екстремизъм, за разлика от Европа, която не съумя да се оправи с казуса , разяснява Ли Ксяоджун, шеф в Бюрото по правата на индивида в Държавния информативен съвет на Китай пред Организация на обединените нации в Женева, оповестява " Ройтерс ".

Докладите за всеобщи арестувания на етнически уйгури и други етнически мюсюлмани в далечния западен район на Китай провокираха възходяща интернационална дискусия и провокираха администрацията на Тръмп да обмисли наказания против длъжностни лица и компании, свързани с изказвания за нарушавания на правата на индивида.

 Съединени американски щати обмислят наказания против Китай поради нарушение на човешки права
Съединени американски щати обмислят наказания против Китай поради нарушение на човешки права

Вашингтон също обмисля наказания против китайски компании

" Това не е корист. Това, което прави Китай, е да сътвори центрове за професионално образование , просветителни центрове. Ако не кажете, че това е най-хубавият метод, може би това е нужен метод да се оправим с ислямския набожен екстремизъм , тъй като Западът не съумя да го стори. Вижте Белгия, погледнете Париж , погледнете някои други европейски страни. Вие се провалихте ", изясни Ли в коридорите на Организация на обединените нации след Заседание на Съвета по правата на индивида в Женева.

" А за н аблюдението, Китай се учи от Англия . Вашето видеонаблюдение на глава от популацията е доста повече от това в китайския самостоятелен район Синдзян. "

Върховният съд за правата в Европа реши през вчерашния ден, че Англия е нарушила неприкосновеността на персоналния живот и свободното слово с стратегия за електронно наблюдаване .

Ли разяснява, че е естествена процедура за полицията в Синцзян да употребява затворена телевизия за публичното богатство, изключително след етническите протести през 2009 година

Той додъпва, че центровете за образование в Синцзян не са " центрове за задържане или лагери за превъзпитание, това е артикул и запазена марка на източноевропейски страни ", изясни той.

" Това е като професионално образование ... като вашите деца, които отиват в професионални учебни заведения, с цел да получат по-добри умения, за по-добри работни места след дипломирането ", добавя Ли.

 Масовото подслушване от английските служби е в нарушаване на човешките права
Масовото подслушване от английските служби е в нарушаване на човешките права

Жалбата е импортирана от публицисти и деятели

Той отхвърля концепцията специалисти на Организация на обединените нации да посетят региона , заявявайки, че няма потребност.

Той сподели, че най-бедните хора в отдалечените региони са най-податливи на радикализация и че джамиите се употребяват в този смисъл .

Ислямът е хубаво нещо от позиция на Китай, само че ислямските екстремисти са елементарни врагове на човечеството , " те са доста неприятни детайли. Можете да видите това в Афганистан, Сирия, Пакистан, Ирак и доста други страни ", изясни Ли Ксяоджун.

 Мъж с кола се вряза и умъртви 9 души в Хенгянг, Китай
Мъж с кола се вряза и умъртви 9 души в Хенгянг, Китай

Ранените са 43-ма, оповестява се и за намушкани хора
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР