Китай не злоупотребява с мюсюлмани в провинция Синцзян, но някои

...
Китай не злоупотребява с мюсюлмани в провинция Синцзян, но някои
Коментари Харесай

Китай възпитава, Западът се проваля с мюсюлманите

Китай не злоупотребява с мюсюлмани в провинция Синцзян, само че някои хора минават през курсове и образование, с цел да се избегне разпространението на екстремизъм, за разлика от Европа, която не съумя да се оправи с казуса, разяснява Ли Ксяоджун, шеф в Бюрото по правата на индивида в Държавния информативен съвет на Китай пред Организация на обединените нации в Женева, оповестява " Ройтерс ".

Докладите за всеобщи арестувания на етнически уйгури и други етнически мюсюлмани в далечния западен район на Китай провокираха възходяща интернационална дискусия и провокираха администрацията на Тръмп да обмисли наказания против длъжностни лица и компании, свързани с изказвания за нарушавания на правата на индивида.

" Това не е корист. Това, което прави Китай, е да сътвори центрове за професионално образование, просветителни центрове. Ако не кажете, че това е най-хубавият метод, може би това е нужен метод да се оправим с ислямския набожен екстремизъм, тъй като Западът не съумя да го стори. Вижте Белгия, погледнете Париж, погледнете някои други европейски страни. Вие се провалихте ", изясни Ли в коридорите на Организация на обединените нации след Заседание на Съвета по правата на индивида в Женева.

" А за наблюдението, Китай се учи от Англия. Вашето видеонаблюдение на глава от популацията е доста повече от това в китайския самостоятелен район Синдзян. "

Върховният съд за правата в Европа реши през вчерашния ден, че Англия е нарушила неприкосновеността на персоналния живот и свободното слово с стратегия за електронно наблюдаване.

Ли разяснява, че е естествена процедура за полицията в Синцзян да употребява затворена телевизия за публичното богатство, изключително след етническите протести през 2009 година

Той додъпва, че центровете за образование в Синцзян не са " центрове за задържане или лагери за превъзпитание, това е артикул и запазена марка на източноевропейски страни ", изясни той.

" Това е като професионално образование... като вашите деца, които отиват в професионални учебни заведения, с цел да получат по-добри умения, за по-добри работни места след дипломирането ", добавя Ли.

Той отхвърля концепцията специалисти на Организация на обединените нации да посетят региона, заявявайки, че няма потребност.

Той сподели, че най-бедните хора в отдалечените региони са най-податливи на радикализация и че джамиите се употребяват в този смисъл.

Ислямът е хубаво нещо от позиция на Китай, само че ислямските екстремисти са елементарни врагове на човечеството, " те са доста неприятни детайли. Можете да видите това в Афганистан, Сирия, Пакистан, Ирак и доста други страни ", изясни Ли Ксяоджун.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР