Китай не се стреми да стане най-доминиращата държава в света

...
Китай не се стреми да стане най-доминиращата държава в света
Коментари Харесай

Си Дзинпин призова САЩ да споделят най-новите си технологии

Китай не се стреми да стане най-доминиращата страна в света вместо Съединени американски щати, а единствено желае да заеме почтено място на интернационалната сцена. Това съобщи през днешния ден президентът на Китай Си Дзинпин, представен от ТАСС.

"Не се каним да заемем нечие място, а се стремим единствено да си върнем дължимата ни почтена позиция ", уточни китайският водач, чието изявление бе излъчено по централната телевизия на Китай.

Китай "никога няма да се върне в полуколониалното и полуфеодалното минало ", добави Си.

Китайската фантазия е великото възобновление на нашата страна и никога не е хегемонистична фантазия, обобщи президентът.

Китай ще води уверена политика за увеличение на степента на отвореност макар възходящите компликации и трудности.

"За 40 години политика на промени и отвореност ние придобихме убеденост в личните си сили. Това е път, по който ние безусловно ще вървим напред. Колкото повече трудности се изправят пред нас и загради, издигани от който и да било, толкоз по-упорито ще ги преодоляваме, увеличавайки степента на отвореност на КНР към външния свят ", сподели още Си.

Съединени американски щати би трябвало да споделят със света най-новите технологии, а не да ги крият, сподели още китайският президент.

"Инновациите са жизненоважен въпрос в актуалния свят и техните плодове би трябвало да бъдат налични в световни мащаби. Не бива да се крият като богатство в пещера. Напоследък сред Китай и Съединени американски щати има различия, засягащи съдействието в новаторската сфера. Най-главното е да реализираме взаимно съгласие по пътя на разговора ", уточни китайският президент.

Китайските и американските управляващи би трябвало да заобикалят неверни оценки и се нуждаят от подсилване на взаимното съгласие при споразумяване на въпроси от стратегическо значение, добави Си Дзинпин, който се срещна през днешния ден с някогашния държавен секретар на Съединени американски щати Хенри Кисинджър.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР