Китай не е гръмнал. Това, което се случва сега напомня

...
Китай не е гръмнал. Това, което се случва сега напомня
Коментари Харесай

Идва ли към България смъртоносният коронавирус и как да се предпазим?

Китай не е гръмнал. Това, което се случва в този момент припомня за предходните епидемии в Китай, като ТОРС и БИРС. Тези епидемии се самоограничиха и нищо трагично и ужасно не се случи. Надявам се, че и в този момент ще се случи същото. Това съобщи вирусологът проф. Златко Кълвачев в предаването „ Плюс-Минус “ по Нова телевизия, написа вести.бг.

По думите му, този вирус имал способността да не се популяризира безпределно. Въпреки това надали щял да прерасне в пандемия с милиони жертви. Той се лекува. Може да няма директни средства, които непосредствено да го нападат, само че имаме серуми, които да подкрепят по-лекото му протичане “, посочи експертът. И добави, че всяка година се откриват най-малко 20 типа нови вируси.

„ РНК-то на този вирус претърпява доста разновидности. Въпросът е коя ще се закрепи. Става дума за е приспособимостта на вируса. От друга страна имунната система е пречката против вирусите. Вирусът нито е нов - нито тайнствен. Коронавирусите при хората са известни от 60 години. Междувидовото разпространяване на вирусите са случват всеки ден, въпросът е, че има разновидност и е станал гибелен. За страдание много от инфектираните могат да умрат. Все още не е ясно по какъв начин тъкмо се предава от човек на човек “, разяснява проф. Кълвачев.

„ Коронавирусите се популяризират по базисните способи за вирусите - посредством ниска хигиена и мръсна храна. По-притеснителното в тази ситуация е, че следва китайската Нова година и вирусът може да се популяризира скоростно от туристите “, предизвести той.

Златко Кълвачев разяснява и по какъв начин можем да се предпазим. „ Да се ограничи ръкостискането, да се носят маски, да се употребяват дезинфектанти и така нататък Засилените ограничения за сигурност би трябвало да се ползват повече на изхода на страната, в сравнение с входа на друга страна. Не би трябвало да се подценява вируса, само че не би трябвало да се всява суматоха “.

„ В първите стадии на болестта всичко се класифицира като остро респираторно. В идващите стадии на болестта може да се направи някаква диагностика, само че в първите часове - надали. Сега е топло и проветряването е положително решение за профилактика. Ако беше студено - вирусът щеше да се движи с 20 дни напред “, посочи лекарят.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР