„Китай не е гръмнал. Има 700 души инфектирани, 16-17 души

...
„Китай не е гръмнал. Има 700 души инфектирани, 16-17 души
Коментари Харесай

Наш професор с изненадващо добра прогноза за зловещия коронавирус от Китай ВИДЕО

„ Китай не е гръмнал. Има 700 души инфектирани, 16-17 души умряли. В Съединени американски щати има случай, който се разнищва. Вярвам, че коронавирусът ще се самоограничи и няма да се стигне до трагично развиване на ситуацията”. Това разяснява в ефира на „ Плюс-Минус " по Нова телевизия проф. доктор Златко Кълвачев.

„ Може да няма характерни средства за лекуване на този вирус, само че имаме препарати, ориентирани към един от ензимите му - РНК-полимеразата ", сподели още проф. Кълчев.

Според него имунната система е спънка против всевъзможни инфекции и вируси.

„ Коронавирусите са известни на индивида от 60-те. Междувидовото разпространяване на вируса се случва всеки ден, само че в този случай разновидностите, които са получени, са се закрепили и този вирус е станал патологичен за човек. Проследява се до каква степен интензивно ще се окаже предаването от човек на човек ", съобщи той.

Проф. Златко Кълвачев добави, че коронавирусите се популяризират по въздушно-капков път и по фекално-орален път с мръсни ръце и нечиста храна. Той предизвести хората, които са планували почивки в Китай, да взимат защитни ограничения.

Проф. Кълвачев разяснява и случая с пасажер, дошъл от Китай, диагностициран в Сиатъл с ковид. „ Той беше минал при всичките инспекции и се разболя там. Проверките са наложителни и би трябвало да се ползват. Страната ни е надалеч и не би трябвало да ни обезпокоява ", съобщи той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР