Китай нареди блокиране на град с девет милиона души поради

...
Китай нареди блокиране на град с девет милиона души поради
Коментари Харесай

Нов локдаун в Китай заради COVID-19

Китай подреди блокиране на град с девет милиона души заради скок в случаите на COVID-19 , оповестяват от.

Бизнеси и транспортни връзки са прекъснати в Чанчун и жителите би трябвало да останат у дома, като единствено един член на фамилията може да напусне, с цел да купува нужното на всеки два дни.

COVID-19: China orders lockdown in city of nine million people after spike in cases
— Sky News (@SkyNews)
Жителите на Чанчун също би трябвало да преминат през три кръга на всеобщо тестване , до момента в който някои предприятия се затворят и транспортните връзки се прекратят.

Китай заяви за други 397 нови случая в петък, 98 от които в провинция Дзилин , която заобикаля Чанчун, център на автомобилната промишленост в страната.

В цялата провинция случаите са надхвърлили 1100 . Само два случая бяха обявени в самия Чангчун в петък, с което общият им брой доближи 78 през последните дни.

Властите неведнъж обещаваха да блокират всяка общественост, където се открият един или повече случаи при метода на Китай за „ нулева приемливост “ към пандемията.

Други 93 случая бяха доказани в близкия град Дзилин и управляващите към този момент разпоредиха отчасти блокиране там и прекъснаха връзките за пътешестване с други градове.

Чанчун е столицата на североизточната китайска провинция Дзилин.

Властите в Шанхай също обявиха, че от на следващия ден ще затворят всички съществени и междинни учебни заведения и гимназии и че учениците ще би трябвало да преминат към онлайн класове до друго разпореждане като част от ограниченията за предварителна защита на COVID-19.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР