Китай напредва в реализирането на целта да изгради своя космическа

...
Китай напредва в реализирането на целта да изгради своя космическа
Коментари Харесай

Здравето на тайконавтите е от основно значение в предстоящите им мисии в космоса

Китай напредва в реализирането на задачата да построи своя галактическа станция и медицинските специалисти организират обширни проучвания, с цел да приготвят тайконавтите за идната им задача, сподели в изявление за " Чайна дейли " Ду Дзичън, който е член на Международната академия по астронавтика в Париж и шеф на болничното заведение на аерокосмическия център в Пекин, предава " Радио Китай ".

„ В момента се фокусираме върху въздействието на дълготрайния престой в космоса върху здравето на астронавтите. Искаме да проучим по какъв начин специфичната среда в галактическата станция, изключително безтегловността, ще повлияе на мозъчните функционалности ", сподели Ду Дзичън.

Предишни изследвания демонстрират, че средносрочният или дълготраен престой в космоса засягат най-вече мускулно-скелетната и нервната системи. Според професора продължителните задачи се отразяват и на имунната, кръвоносната, дихателната и пикочната система.

Учените работят и върху методите за наблюдаване на дълготрайните резултати върху здравето на астронавтите след завръщането им от галактическата задача.

Според проектите на китайското държавно управление страната ще изведе в космоса с ракетата-носител „ Чанджън-5В " главния модул на станцията в орбита през 2020 година, след което останалите съставни елементи и астронавтите. Очакванията са тя да бъде приключена и да стартира да действа към 2022 година Станцията ще бъде в употреба 15 години, обявиха учените. В момента Китай приготвя своите астронавти за бъдещите им задачи, като всяка от тях ще бъде с дълготрайност шест месеца. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР