Китай напредва бързо към пускането в серийно производство на конкурент

...
Китай напредва бързо към пускането в серийно производство на конкурент
Коментари Харесай

Китай тества успешно четвърти прототип на пътническия самолет Си-919

Китай напредва бързо към стартирането в серийно произвеждане на съперник на най-продаваните в света пътнически самолети на " Боинг " и " Еърбъс " за къси и междинни дистанции. В Шанхай беше тестван сполучливо четвърти първообраз на Си-919.

Първите два прототипа на китайския теснофюзелажен Си-919 летяха през 2017-а, а третият - през декември предходната година. Новото в четвъртото подред тестване, траяло час и 25 минути, беше усъвършенстваната система на авиониката. Трябваше да се ревизират и опциите на машината при динамично изменящи се метеорологични условия.
Ян Чжън, шеф на центъра за тествания на КОМАК: В момента времето се трансформира приблизително всеки 5-6 минути. Излитането стана при идеални условия, само че кацането можеше да е и при гръмотевична стихия.
След още два планувани изпитателни полета китайските управляващи считат да пуснат Си-919 в всеобща употреба в края на 2020 година. С дължина на полета 4000 километра той ще е директен съперник на модела А320 на " Еърбъс " и на " Боинг 737 ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР